Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови замърсявания на реките в област Пазарджик, установи проверка на РИОСВ

Проверка на РИОСВ-Пазарджик е установила нови нерегламентирани замърсявания с отпадъци на част от реките в областта. Най-големи са нарушенията в община Сърница.

По поречието на река Доспат, от село Медени поляни, през Побит камък до вливането ѝ в язовир Доспат при Сърница са установени няколко нерегламентирани сметища от битови отпадъци, строителни материали, включително и губи, излезли от употреба. Проверка е установила, че въпреки предишни предписания, администрацията на Сърница не е упражнила необходимия контрол.

Екоинспекторите дават едномесечен срок за освобождаване на коритата от отпадъците, тъй като районът традиционно е сред най-засегнатите при всеки обилен дъжд. Замърсяване е установено и в Стара река край Брацигово. Общините Батак и Белово са почистили речните корита и там опасността от преливания са ограничени.

В Панагюрище, Пазарджик, Септември и Пещера не са констатирани нарушения. Проверката е с цел намаляване на риска от разливи на реките при очакваните дъждове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44