Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч подкрепят учениците от семейства с ниски доходи

Снимка: Полина Тодорова

В Ловеч започва кампания в подкрепа на ученици от семейства с ниски доходи. Чрез инициативата, която се организира от сдружение "Знание", ще бъдат закупени транспортни карти, учебници, учебни помагала и дрехи. 

Неправителствената организация участва в реализирането на проекта "Равен шанс, достъп до средно образование", финансиран от фондацията "Тръст за социална алтернатива." Целта на проекта е, да се осигури достъп на ученици от 8-и до 12-и клас, от социално слаби семейства с доказана финансова нужда и мотивация за учене. 

Бюджетът на програмата позволява финансиране само на 11 деца, затова от сдружение "Знание" започват кампанията за подпомагане на останалите кандидатствали, отговарящи на условията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44