Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството на Франция обяви бедствено положение в пострадалия от наводението район

Непрекъснато се увеличава Броят на жертвите на опустошителното наводнение по френската Ривиера миналата нощ. Правителството на Франция обяви бедствено положение в района.

Наводнените райони в Южна Франция се съвземат мъчително от среднощния потоп. 16 станаха жертвите, петима са в неизвестност засега. Над 20000 домакинства са още без електричество. Железопътният транспорт в района няма да бъде възстановен до утре. Много пътища са още непроходими. Миналата нощ стотици пътници бяха блокирани във влаковете и на летището в Ница. 
Купчини отнесени автомобили, свлачища и кал се виждат по улиците в Кан, Ница и други градове в околността. Стихията е отнесла витрините на магазини и заведения, днес полицията арестува десетина души при опити за обири.
Равносметката за щетите се очертава катастрофална. Френският президент Франсоа Оланд, който от няколко часа се намира в района на бедствието, обеща бързи обезщетения на пострадалите. Той изказа съболезнования на близките на жертвите и благодарност на спасителните екипи.
Президентът направи изявление в Биот, където трима души загинаха в местния старчески дом.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44