Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3-годишно дете почина, прегазено от неправоспособен шофьор в Сливен

Снимка: БГНЕС

3-годишно дете е починало при катастрофа, ударено от 25-годишен неправоспособен шофьор в сливенския квартал "Речица". Произшествието станало снощи.

Снощи в Сливенската областна болница е транспортирано мъртво 3-годишно момиченце, прегазено от лек автомобил. Инцидентът е станал около 19:48 часа в сливенския квартал "Речица", когато лек автомобил "Фиат" удря детето. Не е установено дали момиченцето е пресичало, или си е играло на улицата.

Извършителят на престъплението се оказва неправоспособен 25-годишен жител на същия квартал. Той напуснал мястото на произшествието и се е укрил. Пострадалото дете е починало от травмите си още докато го качат на линейката. Два часа полицията издирва водача на автомобила-убиец. Пробата за употреба на алкохол, направена при ареста му, е положителна – 0,89 промила алкохол в кръвта.

Срещу задържания за 24 часа извършител на престъплението е образувано досъдебно производство. Случаят ще се разследва от прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44