Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

78-годишна жена от Шумен стана жертва на нов вид телефонна измама

Нова схема разиграха в Шумен телефонни измамници. Те заблудиха 78-годишна жена и тя им даде 2000 лева.

Около 17.00 часа в понеделник на домашния телефон на жертвата звъннала жена, която се представила за роднина. Тя помолила възрастната жена да се обади в търговска верига, която предлагала изгодна оферта за отоплителни уреди и оставила телефон на търговците. След няколко телефонни разговора жената се усъмнила, но на домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за полицай. Той обяснил, че разговорите са проследени и тя трябва да съдейства, за да се заловят телефонни измамници, като се уговори с тях и им предаде исканите 2000 лева, които после щели да ѝ върнат. Така пред очите на жената била разиграна сцена със задържане на мъж и дори имало уговорка за бъдещо разпознаване. Малко по-късно 78-годишната жена разбрала, че е измамена. Започнато е досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44