Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски самолети са нанесли удари в древния град Палмира в Сирия

| обновено на 06.10.15 в 17:02
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските изтребители, нанасящи удари в Сирия, са ударили цели на "Ислямска държава" в древния град Палмира, съобщи Ройтерс, като се позова на сирийската държавна телевизия. По данни на Дамаск, при ударите са унищожени 20 автомобила и три оръжейни депа.

Представителят на Русия в НАТО Александър Грушко заяви, че Алиансът използва случайните нарушения на руски самолети, за да изопачи целта на руската военновъздушна кампания в Сирия.

Инцидентът във въздушното пространство на Турция беше използван от НАТО, за да покаже, че Алиансът играе някаква роля. По този начин също Алиансът се включи в информационната война, която се води срещу Русия на много фронтове.

В същото време говорителят на руското външно министрество Мария Захарова отново потвърди, че Москва не обмисля сухопътна операция в Сирия: 

Нашата официална позиция е недвусмислена - никакви сухопътни операции, никакви войски на земята няма и не може да има. Руското ръководство беше абсолютно категорично по въпроса.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44