Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста шофьора, който прегази 3-годишно дете в Сливен

Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста 25-годишния Янко Христов Чакалов от Сливен. Най-тежката мярка беше наложена на неправоспособния водач, който с колата си прегази 3-годишно дете на улицата в кв. "Речица" и избяга от местопрестъплението.

Съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Чакалов. Искането на защитата за "домашен арест" беше отхвърлено. Мярката влезе в сила от момента на произнасянето й от съда.

Обвиняемият каза, че е запознат с доказателствата и съжалява за извършеното деяние. Той беше доведен до съдебната зала с качулка на главата и отказа изявления. Защитникът заяви, че е нает от близките на обвиняемия тази сутрин и че още не знае дали те ще искат обжалване на мярката, което може да стане в рамките на три дни.

Янко Чакалов е осъждан условно, отново за шофиране без документ за правоспособност. Престъплението на 4-ти октомври е извършено в тригодишния изпитателен срок на тримесечната му условна присъда. Той е с основно образование, безработен. По непотвърдена информация, е израснал в отсъствието на родителите си, които работят в Гърция родители, отглеждан от баби и дядовци.

Наказанието за повдигнатото срещу него обвинение е от 3 до 15 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44