Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Пазарджик разследва смъртта на петмесечно бебе

Районната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно производство за смъртта на петмесечно бебе. Детето е било прието преди два дни в Пазарджишката многопрофилна болница, но заради тежкото му състояние е било транспортирано в Пловдив, където е починало.

Бебето е било прието с диагноза пневмония, но според пазарджишките лекари родителите му от ромския квартал "Изток" са го довели в критично състояние. Бебето дишало трудно и от дни е поддържало температура и е било обезводнено. Детето имало изгаряния по тялото втора, трета степен, тъй като непълнолетните му родители решили да го загреят в гореща вода, но не проверили температурата. Ден по-късно детето било транспортирано в Пловдив, тъй като здравословното му състояние продължавало да се влошава.

Досъдебното производство е за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокуратурата ще разследва причината за смъртта на детето - дали е плод на родителска небрежност, или на лекарска грешка. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44