Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха майката, нападнала учителка в Сливен

Районният съд в Сливен призна за виновна майката, която нападна учителка в сливенското Шесто училище. Присъдата е 2 години условно с 5 години изпитателен срок. Пред съда Галя Петрова се призна за виновна и призна всички факти в обвинителния акт.

На 29 септември на обед майката нахлу в класната стая на 6-годишния си син и в присъствието на деца и други родители нападна 58-годишната му учителка. От удара в лицето учителката получи синини и кръвонасядане в областта на окото.

Преподаватели от Шесто училище са събрали над 80 подписа против насилието над педагози, които са изпратени до Синдиката на учителите, Независимите учителски синдикати и КТ "Подкрепа".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44