Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора вече има Консултативен съвет по животновъдство

Танчо Колев (вляво)

Областен консултативен съвет по животновъдство се създаде в Стара Загора към регионалната служба по земеделие. Новата организация ще подпомага работата на животновъдите в региона и ще осъществява връзка между тях и структурите на Министерството на земеделието и храните. В нея влизат освен представители на областната дирекция по храните и на Държавен фонд „Земеделие“, също и на съсловните организации на животновъдите, както и специалисти от Аграрния факултет на ТУ и на Югоизточния регионален център за контрол и координация на развъдната дейност.

За „Хоризонт“ Танчо Колев, избран за заместник-председател на Консултативния съвет, обясни, че целта му е да подпомага фермерите в дейности като раздаване на пасища и при възникване на епидемии по животните, както и чисто информационно при различни кампании, свързани с усвояването на европейски средства от фондовете или за разясняване на нови министерски наредби.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44