Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конгрес на естетичните стоматолози започва в Сливен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

XV-тият международен конгрес на Българската академия по естетична стоматология ще бъде открит днес в Сливен, в залата на читалище „Зора”. Форумът е посветен на 100-годишнината от рождението на големия български учен и практик проф. д-р Боян Боянов. 
В събитието се очаква да участват над 250 зъболекари от цялата страна.  Лектори от Русия, Беларус, Белгия и български преподаватели от медицинските университети ще изнесат научни доклади и съобщения от областта на естетичната стоматология.
Н района на къщата-музей на Хаджи Димитър ще бъде открит бюст-паметник на проф. Боян Боянов. Пак по предложение на Българската академия по естетична стоматология в родния му град  вече има улица на негово име. Улица „Проф. Боян Боянов” води до крепостта „Туида” на хълма „Хисарлъка” в североизточната част на града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44