Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспектори от РИОСВ - Пазарджик на проверки по сигнали

Снимка: архив

Екоинспекторите в Пазарджик провериха сигнал, подаден на „Зеления телефон“, че в Стара река при моста на брациговското село Бяга тече кафява вода.

Проверката е установила, че поради запушване, от северния колектор  на градската канализация в Пещера са изтичали канализационни води. Проблемът вече е отстранен, съобщават от РИОСВ.

Екоинспекторите са проверили и сигнал за образувано нерегламентирано сметище от строителни отпадъци и инертни материали до бетонов център във Велинград. На фирмата, стопанисваща обекта, е даден срок да почисти терена и да възстанови почвената покривка.

В екоинспекцията е подаден сигнал и за нетърпима миризма и дим от комина на общинската болница във Велинград. Сигналът е препратен по компетентност до общинската администрация за спешна проверка.

И още един сигнал е препратен за проверка с адрес Басейнова дирекция  в Благоевград. Става дума за забелязана умряла риба в язовир Доспат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44