Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел обеща, че няма да има увеличение на данъците заради бежанската криза

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел изключи вероятността правителството да повиши данъците, за да се справи с огромния приток на имигранти. В интервю за вестник "Билд", което ще бъде официално публикувано в понеделник, Меркел посочи, че категорично може да обещае, че няма да има увеличение на налозите заради бежанската криза:

Можем да се радваме, че от години икономиката ни е добре управлявана, а в момента икономическото ни положение е добро, обяснява още Меркел.

В събота вестник "Зюддойче цайтунг" писа, че германското правителство и Европейската комисия разработват данък солидарност, чрез който да се подпомогне покриването на разходите за хилядите кандидати за убежище. Германските и европейски власти обаче отхвърлиха тези твърдения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44