Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълци нападат кучета в с. Трекляно, Кюстендилско

Снимка: БГНЕС

Вълци тормозят жителите на кюстендилското село Трекляно. Местните хора се опитват сами да се справят с проблема.

Жители на Трекляно често губят кучетата си пазачи, изядени от вълците. Хищниците се появявали през нощта. Вълк разкъсал двете кучета пазачи на общинаря Кирил Кирилов. С двeте си кучета на двора се разделил и съселянинът му Иван Борисов. Без куче от месеци е и бившият военен и ватман, известен с краеведските си изследвания за Каменичкия край, Георги Младенов.

Вълкът вече се е опитомил, казват местните. Влиза по дворовете необезпокоявано и затрива кучетата, за да може безпрепятстено да си върлува по имотите на хората. От нищо не се плаши, каза 79-годишният Георги Младенов.

С 4 от кръвожадните нашественици по Треклянско е успял да се справи Здравко Евтимов, който добива дърва и всеки ден е в гората. Действал с примка самоделка, без да ползва оръжие, като им устройвал капан по маршрутите им, по които минават, разказват в селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44