Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на жертвите от атентата в Анкара, Турция затяга мерките за сигурност

Извършителите са двама мъже - атентатори-самоубийци

| обновено на 12.10.15 в 11:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският министър на вътрешните работи Селами Алтънок заяви, че Анкара предприема допълнителни мерки за сигурност след бомбения атентат в събота, предаде Ройтерс. По официални данни, броят на жертвите при двойната атака е 97. Почти всички от жертвите са разпознати, сред тях има и един палестинец. Прокюрдската Народна демократична партия обаче твърди, че загиналите са 128. 

Извършителите на атаката са двама мъже – атентатори-самоубийци. Работата по идентифицирането им продължава, обявиха от офиса на премиера Ахмед Давутоглу.

По-рано турски медии съобщиха, че разузнаването е разполагало с информация за възможен атентат по време на митинг още преди три дни и в Анкара са били издирвани двама потенциални атентатори-самоубийци.

Според новинарски сайтове самоличността на двамата - мъж и жена -  е била известна на службите, а снимките им били разпространени във всички полицейски участъци. Отново според медийна информация, видът на експлозива и изборът на мишена сочат към клетка на "Ислямска държава" в Турция.

Междувременно хиляди хора се събраха на площад в центъра на Анкара, за да почетат жертвите на атентата. Много от тях изразиха гнева си към правителството за това, че не е гарантирало сигурността на митинга, по време на който стана атентатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44