Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановеният параклис "Св. Петка" беше открит в Смолян

Снимка: БГНЕС

В смолянския квартал "Устово" с тържествен водосвет беше открит възстановеният параклис "Св. Петка", изграден със средства на църковното настоятелство на един от храмовете в града, както и с доброволен труд от жители на квартала.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха протойерей Запрян Шиков в съслужение със свещениците Димитър Одаджиев, Димитър Михайлов и Иван Василев по повод възстановяването на параклиса. След водосвета беше раздадена и благословена трапеза.

Интересен е фактът, че през 1912 г. на същото място е имало дървен параклис. След това той е бил преустроен в каменен, но е бил на мястото на пътя за село Бостина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44