Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобил с 12 нелегални имигранти катастрофира в Бургас

| обновено на 13.10.15 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Автомобил с 12 нелегални имигранти катастрофира в Бургас след гонка с полицията малко след полунощ, съобщиха от ОД на МВР.

Инцидентът станал, след като полицията подала сигнал със стоп палка на БМВ, което се движело в посока към София. На малка дистанция от него било пежо, в което пътували имигрантите. И двамата водачи отказали да спрат и след кратко преследване пежото катастрофирало в крайпътна канавка. Непосредствено след удара от вратата на шофьора и от вратата на неговия пътник на предната седалка излезли двама мъже, които се разбягали в различни посоки. Полицаите стреляли със стоп патрон, но не успели да задържат каналджиите, обясни говорителят на областната дирекция на МВР Цветелина Рандева:

В различни посоки се втурват към крайпътните ниви, опитвайки се да избегнат съприкосновение с полицейските служители. Същите са произвели по един изстрел със стоп-патрон, но не са успели да задържат въпросните каналджии.

В пежото били открити 12 души, които заявили, че са сирийци. Те ще бъдат изпратени към център за мигранти.

Това е третата група, задържана за последните два дни в региона. От днес на територията на Бургаска област започва специализирана полицейска операция срещу нарушителите на пътя, като ще се следи и за нелегално преминали границата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44