Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институтът по метрология започна проверка на разходомерите за гориво в бензиностанциите

Снимка: БГНЕС

Проверка за точността на разходомерите за гориво по бензиностанциите започна Българският институт по метрология, съобщи председателят на института Паун Илчев:

Повишаване точността на метрологичния контрол на уреди и системи и усвояване на новите талони предвижда разработената от Българския институт по метрология секторна политика. По-висока степен на сигурност при всички дейности на метрологичния контрол очаква Илчев:

В разходомерите, които са за количеството зареждано гориво, в мерките на кантарите, здравеопазването, проверка на уредите, които са за кръвно налягане, ЕКГ-тата, за електромагнитна съвместимост и за налягане в болници, бензиностанции, пазарите.

За йонизиращи лъчения се извършва контрол с дозиметри, системи за инкорпорираната в човешкото тяло активност, поясни Златка Чавдарова.

Бензиностанциите, които от лятото са подложени на всякакви проверки, сега са обект на още една, обясни Илчев:

В момента ние извършваме контрол на количеството, с което се зареждат горивата по бензиностанциите и точността на мерене на разходомерите.

При внос на уреди, произведени в Европейския съюз, се проверяват само документите за съответствие, допълни той:

Те пристигат в България с оценено съответствие. Може да са проверени. Ако е от Германия, той идва, че е проверен в Германия и ние го приемаме и го допускаме на пазара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44