Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Фирма от топ 100 на българския бизнес е била „ужилена“ от хакери с 430 хиляди евро, пише „24 часа“ на първата си страница.

„200 000 хакерски кода дебнат клиентите във фейсбук“, предупреждава „Труд“.

„Хакери са източили фирми с над три милиона евро“, през последните седем месеца, съобщава „Сега“.

Това е водещата тема и във вестник „Стандарт“. „Хакери атакуват зърнени фирми“, пише вестникът.

„Русия ни връчи нота заради митническите проверки в Лукойл“, съобщава „Дума“ във водещото си заглавие.

„Стандарт“ отговаря задочно с риторичен въпрос от премиера Борисов: „Проверяваме ОМВ и Шел, а защо не и Лукойл?“ „Горивото поевтиня след инспекциите, хората са доволни. Руският външен министър Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света, но няма да се поддадем на внушенията“, казал още Бойко Борисов, цитиран от „Стандарт“.

„Държавата ще има милиард и 800 милиона лева за допълнителни разходи през 2016 година“, съобщава вестник „Сега“. От данъчно-осигурителни постъпления догодина са планирани около 1 милиард лева повече приходи. Те ще дойдат от очаквания растеж на икономиката и различни мерки в приходната политика като вдигането на минималния осигурителен доход и акцизите, съобщиха участници в започналите консултации между партиите за проектобюджета. Ръстът на разходите ще даде възможност за по-сериозно финансиране на отделни сектори. Като приоритети се очертават образованието и отбраната. Обсъжда се увеличение на средствата за средно и висше образование с 300 милиона лева, информира вестник „Сега“.

Тревожен в проектобюджета за 2016 е заложеният ръст на средствата за болнични - 30 милиона лева на фона на огромния дефицит в НОИ, пише „Труд“, цитирайки главния директор на отдел „Осигурителни отношения“ в БСК Григор Димитров. Данните за първата половина на тази година показват увеличение на разходите за болнични с 18,5 милиона лева спрямо същия период на 2014-та. Спрямо 2012 увеличението е с 56 милиона лева или с 42 процента. нарастването на разходите за болнични увеличава дефицита не само в НОИ, но и в Здравната каса, която плаща на джипитата за прегледите, предупреждава експертът. Според него основните причини са слабият контрол върху издаването на болнични листове и практиката на част от малките фирми, които карат работниците си да излизат в отпуск по болест, за да пестят от заплати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44