Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 60 мигранти са задържани от полицията в Бургас и Созопол за едно денонощие

Снимка: БГНЕС

Три групи от близо 60 нелегални имигранти са били заловени в рамките на един ден в Бургас и край Созопол, съобщиха от полицията.

На 18 октомври, около 1:45  часа, в квартал "Акациите" служители от Първо районно управление - Бургас спрели лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 35-годишния криминално проявен мъж от София, който малко по-рано свалил 16 мъже. Същите са открити в изоставена съборена постройка. 16-те мъже били без документи за самоличност, като се самоопределили за афганистанци.

Същият ден около 10:50 часа служители от Първо районно управление - Бургас задържали лек автомобил, с който се превозвали 10 лица без  документи за самоличност - двама са мъже на възраст между 32 и 38 години, двете им жени и пет деца – между 4 и 14 години, както и едно бебе, родено през 2015-та година. Лицата се самоопределили като граждани на Ирак.

Около 23:10 часа в района на село Росен, община Созопол, служители от Районно управление - Созопол установили и задържали водачите на шест автомобила. С тях се превозвали 32 лица, самоопределящи се като афганистанци, преминали незаконно границата на България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44