Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК - Ловеч е установила над 600 нарушения при проверки

Районната здравноосигурителна каса в Ловеч е установила над 600 финансови и медицински нарушения при извъшените от началото на годината проверки на лечебни заведения, общопрактикуващи лекари, специалисти и аптеки. При повече от половината констатирани нарушения са установени суми за възстановяване. 

Наложените санкции на лечебните заведения и аптеките за първите девет месеца на 2015 г. са в размер на близо 60 хиляди лева. Те ще трябва да възстановият и над 180 хиляди лева. 
Най-честите нарушения, допуснати от лекарите, лекарите по дентална медицина и аптеките, установени при проверките, са свързани с извършване на прегледи от личните лекари или лекари специалисти по време на хоспитализация, при работа с финансови отчетни документи, както и с първични медицински документи, липса на здравно досие, нарушения на изискванията за предоставяне на информация за правата и задълженията на здравноосигурените лица. 
В лечебните заведения за болнична помощ най-честите нарушения са неизпълнение на алгоритъма на клиничната пътека, несъответствие между договорената и оказана по вид и обем дейност и оформянето на документите по изпълнението на клиничната пътека. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44