Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

"Goodbye My Love Goodbye" - Демис Русос

Демис Русос
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В "Незабравимите" се "завръщаме" в началото на 70-години, когато Демис Русос започва своята солова кариера. Това се случва уж "по неволя", след разпадането на Aphrodite’s Child - групата, която създават заедно с Вангелис Папатанасиу и Лукас Сидерас през 1967-а.

Всички знаем каква кариера прави Вангелис след това, а и за Демис Русос соловите години са безспорен успех - той оглавява сякаш с лекота (както и пее) европейските класации. Само няколко факта в подкрепа на това твърдение - за първите 1000 дни (на соловата му кариера) е изнесъл 380 концерта в 18 страни, пропътувал е половин милион километра на пет континента, като тук "влиза" и един грандиозен концерт в Бразилия пред 150 хиляди души.

 Демис Русос е роден в Александрия. Там баща му, гръцки инженер, е бил на работа, среща се с красива египтянка от италиански произход, женят се и на бял свят се появява Демис Русос...

Той си отиде от този свят в началото на тази година, но остава наистина незабравим за всички, които са присъствали на негови концерти (в България гостуването му на "Златния Орфей" е легендарно), защото независимо от - да кажем нетрадиционния му външен вид, харизмата на Демис Русос е толкова силна и присъствието му на сцената е било така магнетично, че щом на даден етап кажел на публиката да стане на крака, тя - публиката - се изправяла мигновено. Нека чуем сега Демис Русос с "Good-bye My Love, Good Bye" отпреди повече от 40 години.

Приятно слушане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.