Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в САЩ ще могат да гласуват в неделя в 41 секции, в Канада секциите са 7

Сънародниците ни в Съединените щати ще могат да гласуват на референдума в неделя в 41 секции, 6 от местата за гласуване са в района на Чикаго.

В САЩ живеят над 250 хиляди наши сънародници, като най-много са те в Чикаго. Освен в по-големите градове като Ню Йорк, Сан Франциско, Далас и Филаделфия, секции ще има и във  Финикс, щата Аризона, Маунтин Сайд в Ню Джърси и Нейпълс в щата Флорида.

Според официални лица, за някои секции е трудно да се намерят доброволци за участие в комисиите и това може да наложи командироване на служители от външното министерство.

В Канада са открити 7 секции.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44