Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люксембургското председателство на ЕС свиква нова среща на вътрешните министри заради бежанците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ротационното люксембургско председателство на Европейския съюз (ЕС) обяви, че свиква нова извънредна среща на вътрешните министри заради влошената ситуация с бежанците.

Заседанието ще бъде на 9 ноември в Брюксел.

От Съвета по правосъдие и вътрешни работи се очаква да гарантира прилагането на вече приетите мерки и при нужда да одобри нови, се посочва в съобщение на министъра по миграцията на Люксембург Жан Аселборн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Жан-Клод Юнкер

Жан-Клод Юнкер свиква безпрецедентна лидерска среща заради бежанската криза

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер покани премиера Бойко Борисов и лидерите на още 9 държави на извънредна среща на високо равнище в неделя в Брюксел. Тя е посветена на миграционния маршрут на бежанците през Западните Балкани. С оглед на..

публикувано на 21.10.15 в 11:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44