Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК продължава процедура срещу България заради енергетиката

Снимка: БГНЕС

Eвропейската комисия (ЕК) продължи с втори етап на процедура срещу България за неспазване на европейското законодателство в енергетиката.

До властите в София е изпратено допълнително мотивирано становище заради неточности в пренасянето на Директивата за енергийна ефективност в българското законодателство. Съгласно тази директива България трябва да реализира икономии на енергия от 1 януари 2014 г. до 31 декември 2020 г. чрез използване на схеми за задължения за енергийна ефективност или други мерки за насърчаване на енергоспестяването в домакинствата, промишлеността, сградите и транспорта.

Правителството има два месеца срок, за да изпълни своите задължения. Ако това не стане, Еврокомисията може да предяви иск пред Съда на Европейския съюз и да поиска налагането на финансови санкции.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44