Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява сигнали срещу кандидат-кмет на община Раднево

Издирва се извършителят на нападение срещу жилище на кандидат за кмет в с. Камен

Районната прокуратура в Сливен разследва извършено нападение срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското село Камен. В дома е хвърлен камък с прикрепени към него "пиратки", а 71-годишна съпруга на кандидат-кмета е получила наранявания по главата. Тя е в Областната болница без опасност за живота. Издирва се извършителят, по случая се разпитват свидетели,съобщиха от прокуратурата.

В Раднево Районната прокуратура проверява сигнали срещу кандидатка за кмет на общината. Един от тях твърди, че на сметката на фирмата ѝ са преведени 80 000 лева от голяма партия. Твърдение, което областният лидер на партията Халил Летифов отхвърли пред кореспонента на БНР:

Тодор Станчев, районен прокурор на Раднево, съобщи за "Хоризонт", че проверката продължава, а областният лидер на ДПС все още не е разпитан. Прокурорът е категоричен, че не може да изискат сведения от НАП извън досъдебно производство. Друг сигнал посочва, че същата кандидатка, чрез местен бизнесмен, е поръчала засипването на улиците в ромския квартал "Кантона" с 15 тона чакъл. Кметът на града доктор Юлиян Илчев не е давал разрешение.

Ромите от квартала казват, че акцията е станала в тъмните часове на денонощието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44