Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 нелегални мигранти са били открити в хладилен камион в Северна Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС
14 души, от които четири деца и няколкомесечно бебе, бяха извадени от хладилен камион на магистрала в Северна Франция. Мигрантите са от Сирия, Ирак, Иран. Те са настанени в близките болнични заведения с хипотермия и леки обгазявания.

Сигналът е подаден от шофьора на камиона, който открил мигрантите натъпкани между стоките, както съобщава изданието "Ла воа дю нор". Те са пропътували най-малко 100 км при температура 10°C.

Камионът на полска товарна компания е пътувал за френския град Кале, където вече над 6000 мигранти са се струпали с надежда да стигнат до Великобритания. В сряда френските власти се ангажираха да осигурят повече места за подслон, но и да засилят контрола на мигрантския поток.

Междувременно в Париж около 700 мигранти бяха изведени от сградата на бивша гимназия, която обитаваха от няколко месеца при крайно опасни и нехигиенични условия. Те ще бъдат настанени в спешни центрове край столицата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44