Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 са вече жертвите на тежката катастрофа, станала сутринта край френския град Бордо

Снимка: БГНЕС

43 са вече жертвите на тежката катастрофа, станала сутринта край френския град Бордо. При инцидента автобус, превозващ пенсионери, се е сблъскал челно с камион, след което е избухнал в пламъци. Причините за трагедията се разследват.

Безжизненото тяло на тригодишно дете е намерено в изгорялата шофьорска кабина на камиона, който се сблъска с туристически автобус край френския град Либурн. С това станаха 43 жертвите, изгорели живи в пламъците,  други четирима са още между живота и смъртта.

Пътниците са били членове на местен пенсионерски клуб, заминали на еднодневна екскурзия. Сред малкото оцелели е шофьорът на автобуса, чието свидетелство е ключово за изясняване на причините за драмата. Засега той е заявил, че не е могъл да предотврати сблъсъка с камиона, който се е намирал напряко на пътното платно. Неговият водач също е загинал. Катастрофата е станала на остър и опасен завой в гориста местност.

"Цяла Франция скърби" - каза френският премиер Манюел Валс от мястото на инцидента.

Френското Национално събрание почете жертвите с минута мълчание. През целия ден в района на драмата прииждаха близки на загиналите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44