Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексиканският президент: Ураганът Патрисия все още представлява заплаха за наводнения и свлачища

| обновено на 24.10.15 в 12:04
Автор:
Снимка: БГНЕС

Ураганът Патрисия отслабна до 2-ра степен по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и се превърна в тропическа буря с ветрове от 155 км в час, съобщи Националният център за ураганите на САЩ в Маями.
Ураганът връхлетя в петък не особено населени райони от тихоокеанското крайбрежие на Мексико с 5-та степен и ветрове до 270 км в час, но постепенно загуби сила, достигайки планински области във вътрешността.
Властите казват, че до този момент имат сведения за наводнения и свлачища, но не и за жертви или големи щети.
Мексиканският президент Енрике Пеня Нието обаче предупреди, че ураганът Патрисия все още представлява заплаха за наводнения и свлачища, тъй като в страната се очакват поройни дъждове. Той заяви, че Патрисия е най-силната буря в района и досега е причинила по-малко щети от очакваното:

Не можем да отслабим бдителността си. Най-опасната част от урагана тепърва ще навлиза на територията на страната. Призовавам мексиканците да бъдат бдителни през следващите часове и да следят информацията за Патрисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44