Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Установено е грубо нарушение на избирателните списъци в пазарджишкото село Цар Асен

Снимка: Радио ВИДИН Архив

В Общинската избирателна комисия в Пазарджик е внесена жалба за грубо нарушение на избирателните списъци в село Цар Асен. Проверка е установила, че допълнително са вписани хора, които не живеят в селото и не отговарят на изискването за шест месечна уседналост.

Дописаните са регистрирани на два адреса в селото. На ул."Втора" номер 20 са регистрирани 7 души. На този номер къщата е срутена и от години мястото е необитаемо. Проверка е установила, че регистрираните на този адрес са от град Съединение, а пребиваването им там е постоянно. На втори адрес - ул."Втора" номер 10 са регистрирани неустановен все още брой лица. Къщата е необитаема. Собственици са две малолетни деца, които се отглеждат от роднините, тъй като родителите им са починали.

По Закона за регистрация собствениците на двата имота е трябвало да подадат декларация за намеренията си да регистрират тези лица, било по настоящ адрес или постоянен. Това не е направено, както и не е спазено изискването на шестмесечната уседналост. Сигналът се проверява от прокуратурата. Още три сигнала са получени в деня за размисъл . Те са за незаконна агитация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44