Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект за водния сектор в Луковит беше реализиран за близо 34 млн. лева

В Луковит приключи реализирането на проект за водния сектор на града за близо 34 милиона лева. Той е финансиран от ОП "Околна среда".

По проекта е изградена над 18 км канализация. Подменена и рехабилитирана е над 11 км. водопроводна мрежа. Изградена е и пречиствателна станция за отпадни води, чрез която се опазва чистотата на река Златна панега, съобщи ръководителят на проекта Даниела Тодорова. Тя допълни какво е постигнато още чрез реализацията на най-големия проект за Луковит:

Подобряване , запазване и възстановяване на естествената околна среда и развитие на екологичната инфраструктура в град Луковит, посредством повишаване на качествата на услугите за питейно-битово водоснабдяване, и третиране на отпадъчните води в град Луковит.

Въпреки трудностите с климатичните условия и забавените плащания по оперативната програма, това е най-бързо реализиралия се проект от такъв мащаб в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44