Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Причините за вчерашната тежка пътна катастрофа във Франция остават неясни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Франция днес ще започне идентификацията на жертвите на вчерашната тежка пътна катастрофа в района на Бордо, в която загинаха повече от 40 души. Туристически автобус, превозващ пенсионери, се запали при сблъсък с насрещен камион.

Ден след драматичната катастрофа край френския град Либурн, погубила поне 43-ма души, причините остават неясни. Броят на жертвите също не е окончателен, тъй като има неяснота около точния брой на пътниците в изгорелия при сблъсъка автобус. Тяхната идентификация трябва да започне днес, което се очертава дълъг и мъчителен процес, както заяви снощи на пресконференция областният прокурор. Потвърдена бе самоличността на двете жертви в камиона, причинил сблъсъка - шофьора и тригодишния му син.   Според прокурора разследването се нуждае от многобройни елементи, за да се изяснят обстоятелствата и отговорните за катастрофата. която остава в историята на Франция като една от най-смъртоносните. За много експерти е загадка мигновеното запалване на целия автобус при сблъсъка. Не е ясно и дали насрещният камион е имал техническа повреда, която да причини навлизането му в насрещното платно. Решаващо ще бъде свидетелството на оцелелия шофьор на автобуса, който успял да спаси няколко души. Засега той е обяснил, че не е могъл да предотврати инцидента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44