Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха софийски микробус на АМ "Тракия" с 26 нелегални мигранти

Снимка: Прокуратура на РБ

На автомагистрала “Тракия“ в района на Стара Загора в посока към София по време на проведената полицейска акция беше задържан микробус с 26 лица от Сирия и Ирак, между тях деца и непълнолетни.

Микробусът, с който са се движели мигрантите, е със софийска регистрация.  При подаден знак със стоп палка от полицията, водачът спрял рязко, скочил от микробуса и се опитал да избяга, прескачайки крайпътната мрежа, но бил застигнат и заложен от патрула.

Под надзора на районната прокуратура в Стара Загора  срещу 51-годишния шофьор от Димитровградското село Черногорово е започнало бързо производство за подпомагане на чужденци за незаконно преминаване на страната ни.

В прокурорско постановление арестът му ще бъде удължен на 72 часа, а в понеделник районната прокуратура ще поиска от съда постоянна мярка за задържане под стража.

26-мата сирийци и иракчани са влезли в България без документи за самоличност. Процесуалните действия включват разпити на бежанци и свидетели, както и назначаването на експертизи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44