Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов консултативен център ще следи за подобряване на майчиното и детското здраве в Силистра

Снимка: РАДИО ВИДИН

Областната болница в Силистра работи по специална програма за подобряване на майчиното и детското здравеопазване. В лечебното заведение е разкрит консултативен кабинет, в който нуждаещите се от специализирани грижи бременни жени, родилки и бебета получават компетентни лекарски грижи.

Консултативният център е разкрит в рамките на Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве, финансирана от Министерството на здравеопазването.

Работи се по две направления – ранно откриване на слухови проблеми при бебетата и комплексно обслужване на бременните жени и родилките, обясни директорът на болницата доктор Даниела Костадинова:

Лекар, главната медицинска сестра, психологът на болницата и старшата акушерка на Неонатология имат задачата, когато постъпи в нашата болница или се роди, или постъпи дете с такова увреждане, или бременна и съответно родилка със сериозен хроничен проблем, или пък проблемът идва след раждането -  те се намесват комплексно,било то дете или майката. Те  могат да получат консултации от всякакви специалности в нашата болница. Самата програма ни връща в добрата практика в миналото за комплексния подход в пациента т.е. изцяло всичко, от което има нужда.

Пациентите могат да бъдат насочвани към консултативния център от личните си лекари или от наблюдаващи лекари-специалисти, които се преценили, че възможностите на доболничната помощ в конкретните случаи са изчерпани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44