Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жалба срещу преместена в последния момент избирателна секция получи ОИК в Сатовча

В Общинската избирателна комисия в Сатовча е подадена жалба срещу заповед на изпълняващия длъжността кмет, който в последния момент е преместил една от избирателните секции на друго място.

Жалбата е подадена от политическа сила, участваща в местните избори. В нея се посочва, че помещението, в което е преместена избирателната секция в село Туховища, е на втория етаж от сграда, което ще затрудни възрастните хора и лицата с увреждания, както и фактът, че част от нея се стопанисва от кандидат за общински съветник. 

Илхан Карагьозов, който е временен кмет на Сатовча, пък се позовава на жалба от членове на секционната избирателна комисия, които твърдят, че досегашното помещение е училищен стол -  голямо, трудно отопляемо и рисково за охрана.

Общинската избирателна комисия в Сатовча не е успяла да вземе решение и най-вероятно ще заседава отново по казуса.

В момента секционните комисии придвижват изборните книжа до избирателните секции. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44