Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановиха гласуването в Поточница след спирането му заради дефектна бюлетина

Възстановено бе гласуването в в крумовградското село Поточница. Вотът там беше "замразен" заради дефектна бюлетина. В същото време от общинските избирателни комисии в област Кърджали регистрират висока активност.

Новите бюлетини за село Поточница са готови и пътуват към изборната секция. В тях вече фигурира името на пропуснатия от двамата кандидати за кмет на кметство, което липсваше в предишния вариант. След като книжата бъдат доставени, изборният ден в селото ще започне. От комисията в Крумовград увериха, че всеки избирател ще може да гласува. 

Около 32 процента е средната активност в областта. Много слабо е участието за националния референдум.

Повече от половината избиратели в психиатрията в Кърджали са я напуснали, за да гласуват в родните си села. Там са останали само 43-ма души, осем от които са гласували, а другите са заявили, че няма да упражнят правото си на вот. Според предизборни щабове подобна е ситуацията и в местната болница. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44