Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърница е най-активна в местните избори и с най-слаб интерес към референдума

Снимка: БГНЕС
Най-новата община Сърница отчита най-голяма активност при избора за местна власт и най-ниско участие в националния референдум.  Към 13.00 часа за кмет и общински съветници са гласували 40% от избирателите и едва 9% "за" или "против" електронното гласуване.

Според председателя на общинската избирателна комисия Реджеб Ариф жителите на Сърница отказват да участват в референдума, тъй като не са наясно с промените, които биха последвали от това. Той допълни, че изборът за местна власт протича нормално:

Засега няма постъпили сигнали, няма жалби, пикът го чакаме след 16.00 часа. Най-вече се отнася за Побит камък и Медени поляни. Тези хора ходят за гъби.
В  Пазарджик избирателната активност е малко над 20%, като участвалите в референдума са 18% от избирателите. Два са сигналите за агитация на кандидат за кметове, прокуратурата проверява сигнали за дописани в избирателните списъци над 240 души.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44