Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Канада гласуват в 7 секции на днешния референдум

Снимка: архив

Българските граждани в Канада днес гласуват в 7 избирателни секции за националния референдум за електронното гласуване.

Българското посолство в Отава организира вота в столицата и в две секции в Монреал. Генералното консулство в Торонто е организатор на референдума в сградата на консулството в източната част на града и в западното предградие Брамптън, както и в Калгари и Ванкувър. Някои от секциите са разкрити специално за референдума поради естеството на допитването.

В изборния ден всеки гласоподавател трябва да представи валиден документ за самоличност и декларация за гласуване извън България. Не е задължително да е подал предварително заявление за гласуване в чужбина.

Изборният ден започва в 6:00 часа сутринта местно или 12:00 часа на обяд българско време. Избирателните секции ще затворят в 19:00 часа канадско време или в ранните часове на понеделник българско време.

Специално за БНР посланикът на България в Отава Николай Милков посочи, че очаква най-голяма активност на гласуването между 11:00 и 16:00 часа местно време. Същата тенденция обикновено се отчита и в Торонто, потвърди за „Хоризонт“ консулът Емил Миланов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44