Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чикаго е най-българският град в Съединените щати и с най-много места за гласуване

Снимка: BGNES
Чикаго е най-българският град в Съединените щати и естествено с най-много места за гласуване.
Никога досега тук не е имало толкова много избирателни секции. Миналата година можеше да се гласува на 5, а сега на 6 места.
Две от секциите се намират в българските православни църкви - "Св.София" и "Св.Иван Рилски Чудотворец".

Разкриването на повече секции би трябвало да улесни гласоподавателите, но много от хората тук не вярват, че рекордната цифра от почти 3 000 гласували в Чикаго през 2014 година ще бъде достигната. Впечатлението е, че много от хората не са информирани за референдума, не знаят за какво точно се гласува, а някои смятат, че въпреки удобствата на електронното гласуване, българите все още не са готови за това.

Поради часовата разлика все още тук изборният ден е в началото си и в секцията в салона на църквата "Св.София" е твърде спокойно. Обичайно активността в избирателните секции се засилва най-много в ранните часове на следобеда, когато хората отиват на църква.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44