Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден приключи с известни затруднения

| обновено на 25.10.15 в 21:52
Снимка: BGNES

Говорителят на ЦИК Александър Андреев потвърди пред БНТ, че изборният ден в страната е приключил в 20.00 часа.

Кореспондентът на БНР в Ловеч предаде за проблеми с приключването на изборния ден в общините Тетевен, Ябланица и Угърчин. Потърсено е съдействието и на полицията. В секцията в с. Брестница гласуването продължи до 21.00 часа, по думите на председателя на ОИК - с устно разрешение от ЦИК. Гласуването продължи до 20:20 часа и в една секция в с. Златна Панега и в една в Ябланица. В община Тетевен председателят на ОИК е поискал помощ от полицията за приключване на изборите в с. Гложене и Градежница. Председателите на СИК там не са пожелали да върнат личните карти на хората, които са били пред урните след 19.00 часа. В с. Кирчево също е потърсено полицейско съдействие, защото избиратели не са разрешили на СИК да започне преброяването в 20 часа.

Информационни агенции съобщават за единични случаи на продължаващи избори - в община Марица и в секция № 8 в община Кресна. 

Изборният ден в община Сливен също приключи по-късно от определения час. Опашки от гласуващи е имало до 20 часа в селата Злати войвода, Селиминово и някои сливенски секции. 48,23% е избирателната активност в община Сливен. В националния референдум са участвали 43,78% от имащите право на глас.

В повечето общини в Благоевградска област изборният ден продължи и след 19 часа.  В 2/3 от секциите в община Петрич гласуването продължи до 20 ч.

В някои населени места изборният ден е продължил и след 20:30 ч., съобщи за БНР говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Чирен, Гложене, Банско, където в последния момент е имало повече от 100 души. Съгласно чл. 87 от Изборния кодекс, ОИК обявява края на изборния ден, така че от тези места все още нямаме информация, че гласуването е приключило.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44