Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Поптодорова коментира слабата активност за референдума в САЩ

Елена Поптодорова

В Съединените щати гласуването за референдума протича при слаба активност. Според избиратели причина за това е неефективната информационна кампания. В интервю за БНР посланикът ни Елена Поптодорова отговори на обвиненията.

За този референдум ние сме положили много повече усилия, дори отколкото за обичайните избори, именно защото е нов начин на упражняване на вот, с нова цел и в интерес на истината с не докрай изяснен подход към него.

Българският посланик в Съединените щати коментира и значението на вота:

Искрено се надявам особено тук с помощта на гласовете от Съединените щати действително да помогнем на българската нация да премине напред към един много по-съвременен, по-защитим от всякакъв вид нарушения и прозрачен начин на гласуване.

Гласуването в Америка продължава, като най-късно то ще приключи по Западното крайбрежие, където секциите предвиждат да затворят врати в 4.00 сутринта в понеделник българско време.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44