Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден в повечето секции в Канада приключи

Избирателната секция в Брамптън е в българската източноправославна църква "Св. Димитър"
Снимка: Биляна Николова

Изборният ден в пет от общо седемте секции в Канада, в които българските граждани имаха възможност да дадат своя глас в националния референдум за електронно гласуване, приключи в 19:00 часа местно време или 1:00 часа сутринта българско време. Гласуването продължава в секциите в Калгари и Ванкувър, където ще завърши съответно след два и три часа предвид часовата разлика.

Общо 933 души са гласували в седемте секции към този час, като може да се очаква да се увеличат до около 950 до края на изборния ден.

74 души са упражнили правото си на глас в секцията в българското посолство в Отава, съобщи за БНР посланик Николай Милков след края на изборния ден в канадската столица. В двете секции в Монреал броят на гласувалите е съответно 171 и 99 души.

Сравнително ниска избирателна активност е регистрирана в секцията в Генералното консулство на България в Торонто, където традиционно гласуват голям брой български граждани. До края на изборния ден там са гласували 166 души. В секцията в Брамптън, западно предградие на Торонто, гласувалите са общо 130 души.

Съответно 152 и 141 гласоподаватели са упражнили правото си на глас в секциите в Калгари и Ванкувър, които ще затворят през следващите часове.

Изборният ден в Канада е протекъл спокойно – няма регистрирани оплаквания и инциденти в нито една от секциите, допълни още посланик Милков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44