Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само две силистренски общини са с кметове след първия тур

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само в две общини на Силистренска област общинските кметове са избрани на първи тур. В община Тутракан за втори мандат е избран Димитър Стефанов от партия ГЕРБ. Любен Сивев, също от партия ГЕРБ, печели вота в община Кайнарджа. В останалите 5 общини ще има балотаж.

В Силистра балотажът е между кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Юлиян Найденов и Александър Сабанов от Местната коалиция „Гражданско единство”. 
Балотаж ще има и в община Дулово. Там кандидатът на ГЕРБ Юксел Ахмед ще се състезава с Гюнер Ахмед от ДПС. 
В община Главиница ще се състезават досегашният кмет Хюсеин Хамди, издигнат от Реформаторския блок, и кандидатът на ДПС Насуф Насуф
За кметския стол в община Ситово ще се конкурират досегашният кмет Николай Неделчев от БСП и Сезгин Алиибрям от ДПС. 
Втори тур ще има и в най-малката силистренска община Алфатар между Янка Господинова от ГЕРБ и Нели Тодорова от БСП. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44