Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният кмет на Монтана печели пети мандат

Снимка: БГНЕС

Досегашният кмет на Монтана Златко Живков печели отново местните избори в общината. При почти окончателни данни той получава 54,5% от гласовете на избирателите. Той определи победата си като очаквана и най-категорична досега:

Не съм изненадан от тази победа. Тя за мен е поредна тук и аз се надявам, че това наистина е победа за хората на Монтана. Никакви други квалификации не могат да помрачат радостта от доброто представяне.

Коалицията "Заедно за Монтана", която застана зад Златко Живков, спечели на първи тур и кметските постове в 12 от 23-те села в общината. Със сигурност балотаж ще има в пет от 11-те общини в област Монтана.

Представителите на ГЕРБ ще се изправят срещу свои опоненти в Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вършец и Георги Дамяново.

Още не е потвърдена победата на първи тур на издигнатата от същата политическа партия кандидатура на Пенка Пенкова в Лом.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44