Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният кмет на Пазарджик отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ

Общината в Пазарджик

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Пазарджик обяви окончателните резултати от местния вот. Досегашният кмет Тодор Попов събира най-голям процент от гласовете - над 44 процента. Той ще се яви на балотаж с кандидата на ГЕРБ Найден Шопов, за когото са гласували под 17 процента. 

Коалиция "Тодор Попов за Пазарджик" ще има най-много общински съветници в местния парламент.

Трети е бизнесменът Благо Солов с 14,53 процента, а след него остава кандидатът на БСП Стоян Парпулов с 10,5 процента.

Регистриран е и изборен парадокс - съименник на досегашния кмет - Тодор Веселинов Попов събира малко под 4 процента от гласовете и ако беше водач на листа, щеше да има гарантирано място в Общинския съвет. Той бе открит в ромската махала на Септември и бе издигнат и регистриран като кандидат кмет на Пазарджик от Движението за европейска интеграция само заради съвпадението на имената му.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, който е издигнат от АБВ, получава 3,93 процента. Кандидатът на Реформаторския блок Малинка Златева получава 2,5 на сто от гласовете. 10 политически партии ще участват в местния парламент. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44