Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Италия и Малта подкрепиха електронното гласуване

Снимка: БГНЕС
Българите в Италия и Малта подкрепиха електронното гласуване на референдума. На Апенините гласуваха общо 513 наши сънародници. Те направиха това в девет секции, две от които в Милано, по една в Рим, Кастеламаре ди Стабия, Неапол, Сиена, Римини, Чезена и Фоджа, като в този град в област Пулия се сформира секция за първи път.

Със "за" електронен вот своя глас дадоха 482 души, "против" - 27, невалидни са четири бюлетини - или 94,7% гласа в подкрепа за дистанционното гласуване.

В Малта секцията беше една. Гласували са 136 български граждани. С "да" - 130 от тях, с "не” - четирима и две бюлетини са невалидни - или 97% в подкрепа за дистанционното гласуване.

Вотът в Италия и Малта премина спокойно и без нарушения на изборния процес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44