Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем досегашни кметове във Великотърновска област спечелиха нов мандат

Във Великотърновска област на първия тур бяха преизбрани досегашните кметове на седем общини, а в останалите три общини ще има балотажи.

Втори мандат във Велико Търново ще управлява Даниел Панов от ГЕРБ. За четвърти мандат в Полски Тръмбеш бе избран Георги Чакъров от БСП. Трети мандат спечелиха в Лясковец - Ивелина Гецова от ГЕРБ, в Сухиндол - Пламен Чернев от БСП, в Златарица - Пенчо Чанев от ВМРО.

За втори мандат бяха избрани кметовете на община Елена Дилян Млъзев от ГЕРБ и на община Павликени Емануил Манолов от БСП.

Балотаж ще има в община Горна Оряховица между кандидата на ГЕРБ за втори мандат Добромир Добрев и Никола Колев от партия АБВ, който преди е бил четири мандата кмет от БСП.

В община Стражица на втори тур ще се състезават Румен Павлов от БСП и кандидатът на ГЕРБ за нов мандат Детелина Борисова.

В община Свищов също ще има балотаж - между управлявалия четири мандата Станислав Благов от коалиция "За Свищов" и кандидата на БСП Генчо Генчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44