Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Търговище ще е измежду кандидатите на ГЕРБ и ДПС

Снимка: Радио Шумен

Кметът на община Търговище ще бъде избран на балотаж между кандидатите на ГЕРБ Дарин Димитров и на ДПС Емине Якубова.

За Дарин Димитров са гласували 9 420 избиратели, а за Емине Якубова - 9 319, като разликата между тях е само  101 гласа.Това са  окончателните данни от всички секции, обясни председателят на общинската избирателна комисия Христалина Халачева и обяви  разпределението на мандатите в местния парламент, където  ДПС е първа политическа сила .

Общинският съвет е от тридесет и три съветника, съответно в него влизат  дванадесет  от Политическа партия Движение за права и свободи,  десет от  Политическа партия ГЕРБ, шест от Българска социалистическа партия,  двама  от Алтернатива за българско възраждане и трима от Местна коалиция „Обединени за Търговище“.


От Общинската избирателна комисия обявиха, че трети е кандидатът на БСП Диан Цонев - 4 569 гласа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44