Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за кмет на Пазарджик Тодор Попов иска проверка за подмяна на вота

Тодор Попов
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за трети кметски мандат на Пазарджик Тодор Попов заяви, че на вчерашните местни избори е направен безпрецедентен опит за подмяна на вота. На пресконференция той призова прокуратурата да провери кой стои зад кандида-турата на неграмотния му съименник Тодор Веселинов Попов, който събра четири процента от местния вот.

Това си е опит за абсолютна фалшификация и измама на най-важното нещо, на волята на избирателя. Направете си сметката какво ни е законодателството, когато може едни такива хора всеки един да ги изманипулира за некакви дребни пари и да правят поразии. Това е супер тъжно. 
Според адвокат Хари Харалампиев този изборен прецедент не трябва да остане без последствие. 
Не искам да знам името на този, който е предложил Тодор Веселинов Попов за кандидат-кмет на Пазарджик, но той е позор за нашия град. Той се изгаври с нашите гласоподаватели. Затова защото предложи неграмотен човек да бъде градоначалник на Пазарджик. Повярвайте ми, в България подобно нещо не се е случвало. Единствено и само тук.
Следващата неделя в Пазарджик предстои балотаж между досегашния кмет Тодор Попов и Найден Шопов от ГЕРБ



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44