Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет общини в област Благоевград избраха кметове на първи тур, пет отиват на балотаж

Снимка: БГНЕС

Девет общини в област Благоевград имат избрани кметове, пет отиват на балотаж. Въпреки проблемите с организацията на изборния процес, активността за областта е 68%.

Три категорични кметски мандата спечели управляващата партия ГЕРБ. В Благоевград кмет отново е Атанас Камбитов, който събра  55,9 на сто от гласовете. Втори кметски мандат и за Георги Икономов в Банско, който успя да се пребори с четирима опоненти, сред които и бившия кмет Александър Краваров

Красимир Герчев отново ще управлява Разлог. Кандидатът на ГЕРБ спечели близо 58 %от гласовете. Владимир Москов от БСП  ще бъде кмет на Гоце Делчев за шести мандат,  Георги Андонов от ГЕРБ загуби за втори път битката с него. ДПС ще управлява в Сатовча и Якоруда с досегашните си кметове. За кметско място се пребори и Реформаторския блок в Струмяни. Там също втори мандат печели Емил Илиев.

В Сандански, Петрич и Кресна ГЕРБ отива на втори тур, с реални шансове за кандидатите си.

В Гърмен също ще има балотаж между  досегашния кмет Минка Капитанова и кандидатът на ДПС Ахмед Башев. Тук изборният ден регистрира най- голямо напрежение и най-много нарушения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44